Our Causes

Home

Coneix-nos

Coneix-nos

QUI SOM

Endavant Haití!, una petita organització que vol generar canvis reals a la vida de la gent d'aquest país caribeny.

Durant un viatge a Haití, captivats pel caràcter càlid i il·lusionant de la seva gent, sorpresos per la potent, interessant i dura realitat, vam tenir clar que calia, volíem i podíem fer alguna cosa… Unir esforços, idees i il·lusions amb ells per acompanyar-los en la difícil tasca de capgirar el seu dia a dia i poder fer-lo més digne, més fàcil, més sa i, sobretot, més feliç.

Ambiciosos? Idealistes? Il·lusos? Som persones preocupades per les desigualtats al món, segurament com tu i molta altra gent amb ganes de moure’s. Per això, en tornar a Barcelona, va néixer Endavant Haití!

Pau Pérez

M’apassiona conèixer persones d’altres cultures, escoltar-les i aprendre d’elles.

Maria Torres

Conèixer Haití em va marcar i em va enganxar a aquest país per sempre.

Pablo Blázquez

No podem esperar a que altres es moguin per fer el que tu també pots fer.

ON ACTUEM

A 600 metres sobre el nivell del mar, en una zona muntanyosa, 20.000 persones viuen de l’auto-cultiu de iuca, arròs, mango, alvocat i cafè. La geografia de Mont-Organisé li proporciona un clima suau i un nivell d’humitat moderat, fets que redueixen molt el risc de malalties tropicals. A més, gràcies a la seva ubicació, les probabilitats que la zona es vegi afectada per huracans i terratrèmols són molt baixes.

Haití, situat al terç occidental de l’illa La Española limitant amb la República Dominicana i on majoritàriament es parla Kreyol tot i ser el francès l’idioma oficial, és el país més pobre del continent americà i va ser posat al mapa per molta gent quan l’any 2010 va ser sacsejat per un fort terratrèmol. Llavors, es va mostrar repetidament a tot el món la imperant crisi social i humanitària que, tot i que aguditzada per la catàstrofe natural, ja existia des de molt temps enrere.

Treballem a la població rural de Mont-Organisé on vam ser acollits durant la major part de la nostra primera estada al país.

QUÈ FEM

Aportem propostes integrables a la cultura haitiana, 100% respectuosos amb l’entorn social i natural i que puguin ser autogestionades pels propis haitians i sostenibles a llarg termini.

Impulsem projectes vinculats a l’agricultura, al medi ambient, a la cultura i al desenvolupament energètic que comparteixen la premissa de poder ser liderats pels mateixos haitians. Són ells els que han de decidir com ha de ser el seu futur i treballar per a construir-lo. COPADIM, una cooperativa agrícola de més de 600 persones, és el nostre col·laborador clau a Mont-Organisé amb qui ens coordinem i treballem de la mà per tirar endavant les diferents iniciatives.

Des d’Endavant Haití! serem al seu costat acompanyant-los en el desenvolupament dels projectes i ajudant-los a difondre la veritable realitat del seu país. Sense negar les grans dificultats i la permanent crisis política i social en la que es troben, volem llençar un missatge d’optimisme i esperança basat i constatat per la nostra experiència sobre el terreny. Que la imatge de misèria, corrupció i violència que els etiqueta comenci a eclipsar-se per l’hospitalitat i la riquesa cultural d’aquest país caribeny.

Mira en què estem treballant actualment!

COM ENS FINANCEM

Totes les persones que treballem per fer possible Endavant Haití!, tant fundadors com voluntaris, ho fem sense cap tipus d’ànim de lucre i no rebem en cap cas cap retribució econòmica.

Si vols saber més sobre els comptes d’Endavant Haití! contacta amb nosaltres! Te’n farem arribar tots els detalls.

Thanks to

Copyright 2018 Endavant Haiti